آخرین اخبار
کد مطلب: 78979
نگران تفکر تسامحي برخي مسئولان در عرصه فرهنگ هستيم
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 830

به گزارش سلام لردگان ، حميدرضا مقدم فر معاون فرهنگي اجتماعي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در اولين اجلاس ملي اصحاب عشق در شهر مقدس قم، طي سخناني با بيان اينکه رهبر معظم انقلاب امسال در کنار موضوع اقتصاد، مسئله فرهنگ را نيز مطرح کردند، گفت: دغدغه‌هاي رهبر معظم انقلاب درباره فرهنگ جديد نيست و ايشان طي 24 سال اخير به عناوين مختلف از تهديدات و آسيب‌هاي فرهنگي با عناويني چون ناتوي فرهنگي، شبيخون فرهنگي و تهاجم فرهنگي ياد کرده‌اند اما در اين که چرا امسال در کنار اقتصاد، مسئله فرهنگ را مطرح کرده‌اند، بايد تامل بيشتري شود.

معاون فرهنگي اجتماعي سپاه تصريح کرد: از ابتداي انقلاب در مقوله فرهنگ درگير دو نگاه بوديم؛ يک نگاه، فرهنگ را تبعي و فرعي مي‌دانست و نگاه ديگر، براي فرهنگ ذاتاً اصالت قائل بوده و فرهنگ را به منزله هواي تنفس مي‌دانسته است. بررسي برخي اظهارات مسئولان اين نگراني را افزايش داده که اين تفکر غيراصيل که فرهنگ را تبعي مي‌داند، در عرصه‌هاي اجرايي فرهنگ نفوذ کرده و حاکم شده باشد.

مقدم‌فر ادامه داد: نگاه نخست، انقلاب اسلامي را ذاتا يک انقلاب فرهنگي مي‌داند ولي نگاه دوم، اصالت را به اقتصاد مي‌دهد و فرهنگ را تبعي و دست دوم مي‌داند. نگاه غيراصيل به تسامح و تساهل فرهنگي معتقد است و بدون اينکه سهمي براي مسئوليت پذيري خود در عرصه‌هاي اجرايي و حاکميتي در حوزه فرهنگ قائل باشد، معتقد به خصوصي سازي در عرصه فرهنگ و واگذاري برخي از مسئوليت‌هاي اجرايي و حاکميتي به بخش خصوصي است.

وي افزود: اين تفکر انحرافي در حوزه فرهنگ باعث بي‌توجهي به آسيب‌ها و تهديدها و عدم بهره‌برداري مناسب از فرصت‌هاست.

مقدم فر با اشاره به اينکه مدل تهديدات فرهنگي امروز تغيير کرده است، افزود: عرصه و صحنه جدال فرهنگي امروز از پيچيدگي بسيار زيادي برخوردار است و براي همين بايد با هوشمندي وارد عرصه شد.

وي تاکيد کرد: دليل ديگري که اهميت سال فرهنگ را نشان مي‌دهد، تمرکز دشمن روي تهديدات فرهنگي است؛ شايد يکي از دلايل آن شکست دشمن در فتنه 88 است. اين فتنه آخرين مدل از تلاشهاي سياسي دشمن براي شکست جمهوري اسلامي بود که در آن همه‌ي کفر و نفاق با تمامي ظرفيت‌ها و توان رسانه‌اي، ديپلماتيک، اطلاعاتي و ظرفيت‌هايي که در داخل کشور در اختيار داشتند يک جا عليه نظام وارد عمل شدند ولي دچارهزيمت شده و از آن پس با شکست در عرصه‌هاي سياسي، استراتژيست‌ها و اتاق‌ هاي فکر دشمن به اين نتيجه رسيدند که تمرکز و تلاش اصلي را بايد به سمت حوزه‌هاي فرهنگي و اجتماعي ببرند.

معاون فرهنگي و اجتماعي سپاه تصريح کرد: پس از فتنه 88 آنها در يافتند که اصلي ترين عامل شکست جريان فتنه، مديريت بي نظير رهبر معظم انقلاب و باورهاي ديني و اعتقادي مردم در همراهي با رهبرشان بوده است.

وي با اشاره به اظهارنظر برخي استراتژيست‌هاي آمريکايي گفت: برژينسکي مي‌گويد براي سرنگوني جمهوري اسلامي نمي توان با آن جنگيد بلکه بهترين راهکار اين است که اينترنت و ماهواره را در ايران توسعه دهيم و مردم ايران را به ديدن برنامه‌هاي ماهواره‌اي عادت دهيم.

مقدم‌فر با ارائه تحليلي آماري از وضعيت شبکه هاي ماهواره‌اي فارسي زبان و محتواي آن تصريح کرد: هدف و آماج تمامي اين برنامه سازي ها، چه از نوع سرگرمي، وچه توزيع و انتشار فساد و امثال آن، همه و همه يک نقطه کانوني را نشانه رفته است که آن ايمان و باورهاي اعتقادي مردم ايران اسلامي است.

وي خاطرنشان کرد: دشمن، دشمن است و در دشمني خود کم نمي‌گذارد اما واقعيت اين است که آنچيزي که عرصه و ميدان را براي دشمن بازکرده و او را به طمع انداخته و باعث رخنه و نفوذش به حوزه هاي فرهنگي ما شده است، غفلت هاي فرهنگي مسئولان در اين زمينه بوده است.

معاون فرهنگي و اجتماعي سپاه تاکيد کرد: اينکه مقام معظم رهبري چند سال پيش فرمودند تيغ انقلاب اسلامي در هيچ جا کندتر از عرصه فرهنگ و هنر نبود، شايد علت آن همين غفلت‌هاي فرهنگي است و اين واقعيت که طي سالهاي اخير برخي فهم درستي از فرهنگ نداشته و از اين رو تصميم درستي هم در اين عرصه نمي‌گرفتند. امروز شاهد حجم زيادي از کارهاي انجام نشده و زمين مانده در اين عرصه هستيم.

مقدم فر تصريح کرد: در حوزه‌هاي سياسي گاهي بنا به مصالحي مي‌شود مسامحه کرد اما عرصه‌هاي فرهنگي زيرساختي است و نمي شود با آن شوخي و مسامحه کرد.

معاون فرهنگي و اجتماعي سپاه تاکيد کرد: در زمان امام راحل ديديم که ايشان نسبت به پخش گفتگوي يک خانم با راديو و سخن وي مبني بر اينکه به جاي حضرت زهرا(س) بهتر است اوشين را الگوي زنان قرار دهيم، چه واکنش قاطعي داشته و چه برخوردي کردند. يا در ماجراي سلمان رشدي و جسارت وي به پيامبر اعظم(ص) در کتاب آيات شيطاني، امام راحل بلافاصله حکم ارتداد وي را صادر کردند.

مقدم‌فر رشد کمي و کيفي ظرفيت‌هاي مردمي جناح مومن انقلاب اسلامي را از ديگر عواملي دانست که مي‌تواند در سال فرهنگ به عنوان اصلي‌ترين سرمايه فرهنگي نظام وارد عمل شود و با ظرفيت‌هاي ايجاد شده هم دفع تهديد نمايد و هم در پيش‌برندگي فرهنگي و اقدامات ايجابي در عمق بخشي به حوزه هاي مختلف فرهنگ نقش‌آفريني نمايد.

وي تصريح کرد: شرايط امروز ما مثل دوران دوم خرداد نيست، امروز ظرفيتهاي عظيمي به طور خودجوش خصوصاً در ميان جوانان در کشور ايجاد شده که صفحه نبرد را به نفع اسلام و انقلاب تغيير داده است. اينها تبديل به يک جبهه مسنجمي شده‌اند که مانند دوران دفاع مقدس با عزمي پولادين اراده کرده اند دشمن را در اهداف فرهنگي‌اش مانند اهداف سياسي او در فتنه 88 با شکست و هزيمت روبرو کنند.

معاون فرهنگي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي تاکيد کرد: هم اکنون هر کدام از تشکل‌ها و موسسات فرهنگي مردمي، رسانه‌ها و سايت‌ها مبدل به يک يگان عملياتي کارآمد براي پيشبرد اهداف انقلاب اسلامي شده‌اند.

مقدم فر افزود: در جشنواره فيلم فجر 92، گروهي بسيار ذوق کردند که دولت عوض شده و خواهند توانست شرايط را به دلخواه خود به عقب برگردانند ولي در کمال تعجب ديدند که صحنه طور ديگري رقم خورد و پر مخاطب‌ترين فيلم‌ها و محبوب‌ترين کارگردان‌ها، در نظر مردم از جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي يعني همان جناح مومن انقلابي بودند.

وي در ادامه سخنان خود اظهار داشت: همين وضعيت را شما در ساير حوزه‌هايي که بچه هاي انقلابي ورود کرده‌ و با خودباوري و عزم و حرکت جهادي وارد ميدان شده‌اند، مي‌بينيد.

معاون فرهنگي و اجتماعي سپاه در بخش پاياني سخنان خود، توصيه‌هايي را در زمينه فرهنگي به حاضرين در اجلاس ارائه کرد که برخي از آنها عبارتند از: اولويت دادن به امور مهم، تمرين و آمادگي براي جبهه‌اي عمل کردن در اين جنگ نامتقارن، خروج از وضعيت پدافندي و انفعالي و تلاش براي حرکت‌هاي تهاجمي.

مقدم‌فر همچنين افزود: ساختارها، تشکل‌ها و اشخاص در جناح مومن انقلابي بايد مراقب باشند در کنار يکديگر رقابت‌ها را تبديل به رفاقت کنند و تمامي حواس و هوش خود را متوجه دشمن و فعاليت‌هاي وي در داخل و خارج عليه جمهوري اسلامي نمايند. لذا خداي ناکرده بر اساس غفلت و تحريک اغيار نبايد در اين عرصه، رقابت غيرسازنده و ناصحيح بين خودي‌ها شکل بگيرد.

وي با توصيه به ضرورت خلاقيت و ابتکار و نوآوري در عرصه فرهنگ، بازخوردگيري مستمر از اقدامات انجام شده و تصحيح تلاش‌ها و هدف‌گذاري‌ها را مهم و شايان توجه دانست و گفت: برخي با کار فرهنگي نقطه‌اي برخورد مي‌کنند که قطعا صحيح نيست، چراکه کار فرهنگي، حرکتي جرياني و مستمر است.

معاون فرهنگي و اجتماعي سپاه در پايان با تاکيد بر اهميت مخاطب‌شناسي و توليد محصول فرهنگي بر اساس شناخت صحيح از مخاطب هدف، به موضوع عمق‌بخشي و غني‌سازي کارهاي فرهنگي و اهميت دادن به محتوا در اينگونه کارها اشاره و تصريح کرد: شعارها خوب و گاهي لازم است اما تکيه هميشگي به آن اشتباه است؛ شعار هميشه مابه‌ازاي محتوا نيست لذا بايد در اين زمينه به طور مشخص با مطالعه، عمق بخشي به آگاهي‌ها براي تحليل صحيح از شرايط و غني‌سازي محصولات، کار فرهنگي را ارتقا بخشيد.

منبع:خبرگزاري مهر

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس